Ezt a tortát azért sütöttem, hogy felvidítsam a nagyobbik fiamat, akinek sebészeti műtétje volt, elég hosszú a lábadozási ideje, szegény már teljesen depis miatta, egész nap csak fekszik,ülni se tud, ráadásul még valami francos vírus is elérte :-( szóval nincs jó passzban. Gondoltam, sütök neki egy amolyan "gyógyulj meg", vagy "fel a fejjel" tortát, csak hogy mosolyogni lássam! :-) A piskótát megpróbáltam szivárványosra csinálni, több-kevesebb sikerrel, a töltelék narancsos mascarpone-krém volt, málnával. Nagyon fincsi lett. A tetejére a krémből hagytam egy adagot, amit megszíneztem citromsárga ételfestékkel, és csillagcsővel, habzsákból díszítettem. A szeme-szája pedig fekete fondant. :-)
A recept:
Sima 4 tojásos piskóta, ezzel a krémmel töltve:
250g mascarpone, 200 ml habtejszín, 1 narancs reszelt héja, és leve, 1 zacskó zselatin fix, kb. 4 ek. porcukor. Közé friss, vagy fagyasztott málnaszemek.
A tejszínt felvertem a zselatin fix-szel, hozzáadtam a mascarponét, és a narancshéjat, meg a levét, még kevertem a robotgéppel, majd a porcukrot is belekevertem. Ezzel a krémmel töltöttem meg a piskótát, amit egyébként kétfelé vágtam. A krémbe belenyomkodtam a málnaszemeket jó sűrűn, és rátettem a másik piskótalapot. Utána a krém maradékával díszítettem. Pofon egyszerű...
A tortaszelet így nézett ki, a fotó nem a legjobb, de azért elmegy :-) :
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése